Indlæg

Prevent4Work Sekund Pressemeddelelse – Milano Symposium

Første symposium og idékonkurrence i projektet “Prevent4Work”

I Milano mødtes sundhedsinstitutioner, teknologivirksomheder og den akademiske verden for at diskutere forebyggelse af arbejdsrelaterede muskuloskeletale lidelser Milano – 15. november 2019

Det første symposium og idékonkurrencen for det europæiske projekt Prevent4Work (P4W) fandt sted med succes den 15. november på Grand Hotel Villa Torretta i Milano.

Prevent4Work (P4W) er et projekt udviklet inden for Erasmus + programmet, der sigter mod at tilbyde innovative e-læringskurser fokuseret på forebyggelse af arbejdsrelaterede muskuloskeletale lidelser under hensyntagen til forskellige europæiske love og vilkår. Dette initiativ fremmer samarbejde mellem den akademiske verden, arbejdsmiljørelaterede institutioner, teknologiske SMV’er og sundhedsvirksomheder i hele Europa. Det skaber et netværk (Prevent4Work Observatorie) designet til at udvikle uddannelsesprogrammer tilpasset forskellige typer brugere (arbejdstagere, studerende, forskere osv.) og forebyggende tiltag til håndtering af muskuloskeletale lidelser.

Faktisk blev det første Milanosymposium udtænkt nøjagtigt med det formål at skabe opmærksomhed om arbejdsrelaterede muskuloskeletale lidelser og præsentere nye ideer til, hvordan man tackle disse patologier. Foruden P4W-konsortiumpartnerne, sammensat af repræsentanter for den akademiske, teknologiske og sundhedsmæssige verden fra Italien (Galeazzi Orthopedic Institute og VITECO Srl), Danmark (Professionshøjskolen, University College Nordjylland og Aalborg Universitet) og Spanien (San Jorge University, INP Formación og Geoslab), eksterne specialister inden for fysioterapi og klinisk psykologi deltog i symposiet.

Mere end 70 sundhedsprofessionelle blev budt velkommen af ​​Dr. Pedro Berjano, projektpartner og direktør for divisionen for rygmarvskirurgi ved Galeazzi Orthopedic Institute, efterfulgt af andre partnere i konsortiet som Dr. Pablo Herrero, leder af iPhysio Research Group i San Jorge Universitet, Dr. Thorvaldur Palsson, lektor ved Aalborg Universitet, Dr. Morten Høgh, klinisk fysioterapeut og to eksterne eksperter, Dr. Steven Linton, professor i klinisk psykologi, og Dr. Morten Villumsen, konsulent i Aalborg Kommune,

Dr. Pablo Herrero forklarede deltagerne de mål, der skal nås, og de udfordringer, der skal løses gennem hele projektet: etablering af et netværk mellem den akademiske verden, sundhedsrelaterede institutioner, sundhedsteknologivirksomheder og virksomheder fra forskellige sektorer til at udvikle innovative uddannelsesprogrammer, evidensbaseret materiale af høj kvalitet og tiltag til forebyggelse og håndtering af arbejdsrelaterede muskuloskeletale lidelser.

Efter hans tale delte andre talere deres oplevelser med hensyn til forebyggelse af muskuloskeletale lidelser og viste de fremskridt, der er gjort i de sidste par år på både det videnskabelige- og arbejdsmiljø. Dr. Thorvaldur Palsson præsenterede de første resultater opnået inden for projektet og talte om uddannelse i håndtering af arbejdsrelaterede muskuloskeletalsmerter. Som følger forklarede Dr. Steven Linton forholdet mellem psykologiske faktorer og muskuloskeletale lidelser, mens Dr. Morten Villumsen fremvist dataene om fysisk adfærd og muskuloskeletalsmerter.

Et vigtigt øjeblik på mødet var rundbordet, hvor eksperter og deltagerne havde lejlighed til at undersøge dybdegående de typiske muskuloskeletale lidelser og relaterede nyttige tiltag for at forhindre og løse dem. Dette møde var ikke kun en mulighed for at diskutere med publikum, hovedsageligt sammensat af unge læger, der var interesserede i området, men det var også et øjeblik med teoretisk og praktisk læring, som gjorde det muligt for dem at tilegne sig grundlæggende færdigheder til deres erhverv.

Det, der er unikt ved P4W, er dens fokus på formidling og forebyggelse. I dette perspektiv blev der annonceret en konkurrence inden for begivenheden med den specifikke hensigt at fremme innovative ideer inden for forebyggelse af muskuloskeletale lidelser ved oprettelse af en video. Vinderen blev David Villuendas, der blev tildelt ideen med titlen “Pain in your work? Be active and change your position frequently” og inviteres til at deltage i det næste P4W Symposium i Danmark.

For at lære mere om projektet og begivenheden skal du besøge hjemmesiden, Facebook-siden og projektets YouTube-kanal, hvor du finder information og videoer om initiativet.  

 
Share This Post:

No Comments :

Skriv et svar :

* Your email address will not be published.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.